AEF

Analiza cu Elemente Finite

Suportul de curs se poate accesa de AICI

Pentru realizarea analizelor cu elemente finite sunt necesare software-uri specializate cum ar fi SolidWorks Simulation, ANSYS, Fusion 360 SIM, FreeCAD FEM sau SimScale. Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile prezente pe piață care vă permit realizarea diferitelor analize structurale și nu numai.

Puteți utiliza aplicația online MySolidWorks, care vă permite CAD/CAE/CAM pentru aproape orice.

Rezistențele admisibile pentru unele materiale utilizate în construcția de mașini se pot găsi AICI. În continuare se pot găsi caracteristicile dimensionale ale câtorva profiluri din oțel laminate la cald: profil - I & U, profil - L (aripi egale), profil - L (aripi inegale).

Pentru o caracterizare cât mai corectă a condițiilor de contact între componentele unui ansamblu, o serie de coeficienți de frecare între materiale se pot găsi AICI, iar pentru atribuirea coeficientului de amortizare, informații suplimentare se pot găsi AICI.

În inginerie, coeficientul de siguranță exprimă o mărime utilizată pentru a evalua cât de mult este în siguranță o structură sau o componentă sub aspectul rezistenței sale. Factorul de siguranță (FoS) și coeficientul de siguranță (Cs) sunt definiți prin raportul dintre valoarea rezistenței caracteristice și valoarea solicitării maxime prevăzute. Cu toate acestea, factorul de siguranță este adesea definit ca raportul dintre rezistența minimă admisibilă și valoarea solicitării maxime prevăzute, în timp ce coeficientul de siguranță este definit ca raportul dintre valoarea rezistenței caracteristice și valoarea solicitării maxime prevăzute.

Cu alte cuvinte, factorul de siguranță și coeficientul de siguranță reprezintă același concept, dar sunt definite diferit în funcție de contextul și de normele utilizate. În general, acestea sunt utilizate pentru a asigura că structurile și componente precum poduri, clădiri, mașini, etc. sunt proiectate și construite astfel încât să reziste la condițiile de încărcare prevăzute în condiții de siguranță. 

Model proiect - AEF - pentru grupele cu aplicații săptămânale

Diverse aplicații realizate și cu alte soluții software AICI